Hakkımızda

2019-2020 eğitim-öğretim yılında öğretime başlamış olan fakültemiz, 18 Mayıs 2018 tarihli Resmî Gazete’de yayınlanan “Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” kapsamında 7141 Sayılı Kanun’un 7. maddesinde belirtilen 2809 Sayılı Kanunun’a eklenen ek 185. madde ile kurulan Samsun Üniversitesinin ilk beş fakültesinden biridir.

Fakültemiz bünyesinde Biyomedikal Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Temel Bilimler bölümleri olmak üzere altı bölüm bulunmaktadır. Eğitim dili Türkçe olup, eğitim süresi 4 yıldır. Endüstri Mühendisliği Bölümü %30 İngilizce’dir. Fakültemizde 10  profesör, 13 doçent ve 25 doktor öğretim üyesi, 18 araştırma görevlisi görev yapmaktadır. Fakültenin öncelikli amacı, şehrine, bölgesine, ülkesine ve bilim dünyasına nitelikli bireyler yetiştirmektir. Bununla beraber öğrencilerin ve akademisyenlerin etkinliğini ve verimliliklerini arttırarak gelişimlerine sürekli katkı sağlamaktır.

2019 Yılı Birim Faaliyet Raporu

2021 Yılı Birim Faaliyet Raporu