Biyomedikal Mühendisliği Atılım İLE Proje ve AR-GE Topluluklarınca ASELSAN Ziyareti Gerçekleştirildi

Samsun Üniversitesi bünyesinde bulunan Proje ve AR-GE Topluluğu ile Biyomedikal Mühendisliği Atılım toplulukları tarafından düzenlenen günübirlik gezide öğrenciler, başkentin önemli noktalarını keşfetmek için yola çıktılar.

Gezinin ilk durağı, Türkiye’nin kültürel mirasını barındıran Millet Kütüphanesi oldu. Öğrenciler, kütüphanenin zengin koleksiyonunu keşfederken tarihle iç içe bir deneyim yaşadılar. Ardından, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’e yapılan ziyarette, öğrenciler vatanseverlik duygularını pekiştirdiler.

Gezinin en teknolojik durağı ise ASELSAN’dı. Öğrenciler, ASELSAN tesislerinde karşılandıktan sonra şirketin uzmanlarından bir tanıtım sunumuyla firmayı yakından tanıma fırsatı buldular. Ardından düzenlenen panele katılan öğrenciler, teknolojinin geleceği hakkında önemli bilgiler edindiler.
Eğlenceli bir mola için düzenlenen Kahoot yarışmasının sonunda kazanan öğrencilere özel hediyeler verildi.

ASELSAN’ın kabiliyetlerini yerinde görmek için tesis içerisinde gerçekleştirilen gezi, öğrencilere şirketin teknolojik altyapısını ve sistemlerini yakından inceleme fırsatı sundu. Bu deneyimlerle donanmış bir şekilde öğrenciler, Ankara’dan ayrılmadan önce ASELSAN’ın gücünü bir kez daha hissettiler.

Günün sonunda, öğrencilerin yorgun ama dolu dolu geçen bir günün ardından Samsun’a dönüşü gerçekleşti. Ankara’nın tarih ve teknolojiyle dolu atmosferi, öğrencilere unutulmaz bir deneyim yaşattı ve onları yeni keşiflere teşvik etti.

30 Nisan 2024