Mühendislik Fakültesi Etkinlikleri

Meeting ID: 327 353 9337

Passcode: LG2tK2

Etkinlik Linki

Etkinlik Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından TÜBAV ( Türk Bilim Araştırma Vakfı) katkılarıyla düzenlenecektir.

Prof. Dr. Seyhan FIRAT Özgeçmiş

23.05.1966 yılında Gölbaşı/Adıyaman’da dünyaya geldim. İlkokula Gazi ilkokulunda başladım ve Cumhuriyet ilkokulunda tamamladım. Liseyi Adana İnşaat Teknik Lisesinde tamamladım. Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Eğitimi Bölümünü kazanarak 1984 yılında Üniversite eğitimime başladım. 1988 yılında mezun oldum. 1989 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Eğitimi Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladım. 1989-1992 yılları arasında Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisansımı tamamladım. 1993 yılında yeni açılan 22 Üniversiteye Öğretim Elamanı yetiştirmek için YÖK tarafından açılan sınavı kazanarak Sakarya Üniversitesi adına İngiltere’de Doktora eğitimime başladım. Glamorgan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde 1999 yılında Doktoramı tamamlayarak Sakarya Üniversitesine döndüm. Fakültenin ve bölümün altyapı projelerinde çok önemli katkılar sağladım. 1999 Kocaeli ve Düzce Depremlerinde gönüllü olarak çalıştım. Sivil Toplum Örgütlerinde görevler aldım. Halen özellikle Liselere Deprem bilincini ve korunma yöntemlerini gönüllü olarak anlatıyorum. Mayıs 2012 yılında Gazi Üniversitesine geldim. BAP, DPT, TÜBİTAK ve AB projelerinde onlarca proje yürüttüm. Altyapı projelerinde görevler aldım. Toplam bütçeleri önerilen projelerle birlikte 20.000.000 Avrodan fazladır. Uluslararası Çalıştaylar, Sempozyumlar ve Kongreler düzenledim. Sosyal sorumluluk projelerinde ve çeşitli vakıflarda görevler üstlendim. Gazi Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu akademik lideriyim. TÜBAV (Türk Bilim Araştırma Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanıyım. Özellikle bağımlılıkla mücadele konusunda okullara ve gençlere eğitimler veriyoruz. Sıfır Atık projesi kapsamında Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerime atık malzemelerin İnşaat Mühendisliği uygulamalarında yeniden değerlendirilmesi ile ilgili araştırmalar ve tezler yaptırıyorum. Üniversitenin hemen hemen bütün akademik birimlerinde görevler ve sorumluluklar aldım. Evliyim ve dört evladım var.

09 Mayıs 2021