Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizde Afet Farkındalık Eğitimi Gerçekleştirildi

Fakültemizde  Afet bilincini artırmak ve toplumu olası felaketlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla düzenlenen “Afet Farkındalık Eğitimi-Tatbikatı” etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü Nuri Demirağ Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; Samsun Üniversitesi akademik ve idari personel ile çok öğrenci katılım gösterdi. Konuşmacı olarak AFAD Eğitim Uzmanı Murat ÇETİN  yer aldığı etkinlikte, afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler detaylı bir şekilde katılımcılara anlatıldı.

Etkinlik, Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün denetiminde, afet öncesi hazırlık ve afet anında doğru hareket etme prosedürleri üzerine yoğunlaşan eğitim modülleri içerdi. AFAD Eğitim Uzmanı Murat Çetin, afet öncesi alınması gereken tedbirler, “çök-kapan-tutun” gibi deprem esnasında hayat kurtarıcı olabilecek teknikler üzerinde durarak ilk 72 saat içinde atılacak adımlar ve afet sonrası müdahaleler hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.

04 Nisan 2024