TEKNOFEST Birincisi Samsun Üniversitesi Aspera Roket Takımı Ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Aldı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST 2023 kapsamında Roket Yarışması Orta İrtifa Kategorisinde BİRİNCİ olan Üniversitemiz Aspera Roket Takımımıza ödülünü takdim etti.

Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen ve Üniversitemizin de paydaşı olduğu Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Ankara 2023, Samsun Üniversitesi öğrencilerinin büyük başarılarına sahne oldu.

Samsun Üniversitesi ASPERA Roket Takımımız Gurur Kaynağımız Oldu

30 Ağustos’ta başlayan etkinlikte Üniversitemiz Orta İrtifa Kategorisi’nde yarışan Aspera Roket Takımımız sergilediği üstün performansla BİRİNCİLİK ödülünü kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Orta İrtifa Kategorisi Birincisi Aspera Roket Takımımız, ödülünü düzenlenen törenle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Yaratıcılık ve teknik yeteneklerini yarışma alanına taşıyan ASPERA Roket Takımımız, bu büyük başarıyla gurur kaynağımız oldu.

Rektör Aydın: Üniversitemiz Milli Teknoloji Hamlesine Destek Vermeye Devam Edecek

Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın Roket Yarışması Orta İrtifa Kategorisinde Birinci olan Aspera Roket Takımımızı tebrik ederek: “Samsun Üniversitesi ASPERA Roket Takımı Danışmanı Dr. Öğr. Üyemiz Turgay Yalçın’a ve takım üyesi öğrencilerimize gösterdikleri üstün çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu büyük başarı, aynı zamanda Üniversitemizin ve Ülkemizin geleceği için de büyük bir umut kaynağıdır. Samsun Üniversitesi olarak, ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi’ne desteğimiz devam edecek ve gelecekte daha büyük başarıları birlikte kutlama fırsatımız olacak. Öğrencilerimizin üstün performansı, üniversitemizin teknoloji dünyasına katkısını daha da artıracaktır. Öğrencilerimizin her zaman yanındayız ve onların gelecekteki başarılarını da sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu vesileyle paydaşı olmaktan gurur duyduğumuz, toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı, Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in öncüsü Rahmetli Sayın Özdemir Bayraktar’ı şükranla anıyor; Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesinde gösterdiği liderlik için de Sayın Selçuk Bayraktar’a en kalbi teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Takım Danışmanı Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Turgay Yalçın’ı, takım üyesi öğrencilerimiz Fatih Kılınçarslan, Beyza Yavuz, Zeynep Kuru, Tuba Ayyıldız, Nagehan Akın, Şeyma Aydoğan, Cihan Dağdagül, Sefa Şahin, Mehmet Efe Baysal, Yusuf Karaböcek’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

TEKNOFEST, gençleri teknoloji alanında yetkin bireyler olarak yetiştirerek ülkemizin geleceğine yön veriyor. Samsun Üniversitesi de bu vizyonun bir parçası olarak öğrencilerini desteklemeyi ve geleceğe hazırlamayı sürdürüyor.

04 Eylül 2023